Бойовики віддали підприємство Ахметова і Коломойського "орбіті" Курченка - ЗМІ

Субота, 13 жовтня 2018, 21:59

Бойовики ОРДО передали "Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат", що входить до складу "СКМ" Ріната Ахметова, компанії "Внєшторгсервіс", пов'язаній олігархом-втікачем та "бухгалтером сім'ї Януковича" Сергієм Курченком. 

Про це пишуть "Новости Донбасса" з посиланням на заяву "депутата Народної ради ДНР" Владислава Бердичівського.

За його словами, передача була обумовлена ​​тим, що "Внєшторгсервіс" - нібито єдиний споживач продукції комбінату, здатний забезпечити завантаження потужностей і виплату заробітних плат.

Раніше стало відомо, що співробітники "ДФДК" - близько 900 осіб - отримують зарплату із затримками, а підприємство зіткнулося з відсутністю ринків збуту.

У підконтрольній бойовикам адміністрації підприємства заявляли, що в Росії пошук ринків збуту поки "не дав результатів", а замовлень металургійних підприємств на територіях, підконтрольних "ДНР" і "ЛНР", недостатньо для повноцінної роботи комбінату.

Згідно з даними Єдиного держреєстру фізичних і юридичних осіб України, кінцевими бенефіціарними власниками ПрАТ "Докучаєвський флюсо-доломітний комбінат" є Рінат Ахметов та Ігор Коломойський. Разом з тим в "СКМ" зазначають, що актив - "ДФДК" - "тимчасово не контролюється".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування