Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння Скрипалів: Співробітник ГРУ Мішкін працював офіціантом і вчився на лікаря

Понеділок, 15 жовтня 2018, 18:51
Отруєння Скрипалів: Співробітник ГРУ Мішкін працював офіціантом і вчився на лікаря

Один з фігурантів справи про отруєння родини Скрипалів у Солсбері Олександр Мішкін під час навчання у Військово-медичній академії ім.Кірова у Петербурзі працював офіціантом у бістро "Гарсон".

Про це пише "Дождь" з посиланням на арт-консультанта Миколу Євдокимова, який у 2000 році працював з Мішкіним та упізнав його в інтерв'ю Маргариті Симоньян.

За словами Євдокимова, "Гарсон" тоді був "одним з найбільш гідних місць Санкт-Петербурга", і офіціант у ньому отримував хороші гроші.

Мішкіна Євдокимов називав "товариським, в міру відкритою, в міру цинічною, нормальною" молодою людиною.

"Давав якісь рекомендації по здоров'ю. ... Він точно навчався на лікаря. По-моєму, це була військово-медична академія", - зазначив він.

Після публікації інтерв'ю з Симоньян Євдокимов знайшов спільіне фото і звернувся до колег по бістро "Гарсон", які погодилися, що "Петров" схожий на колишнього офіціанта Олександра Мішкіна. 

 
 
Фотографії Олександра мішкіна з паспорта, водійських прав та британської візи

Адміністратор кафе, яке зараз розташоване на місці "Гарсона", також згадала Мішкіна і заявила, що знайома з ним: за її словами, вона "давно" випадково зустрілася з ним на Фінляндському вокзалі, де вони поспілкувалися. 

За даними Bellingcat, Олександр Мішкін переїхав до Петербурга у 1995 році, де за два роки вступив до Військово-медичної академії ім.Кірова (ВМедА) і закінчив факультет, який готує лікарів для військово-морського флоту за фахом "гіпобарична медицина".

За підрахунками одного з випускників цього вузу, на якого посилається Insider, Мішкін закінчив ВМедА у 2003 році.

"Не пізніше 2007 року і не раніше 2010 року" Мішкін переїхав до Москви, де змінив особу, зокрема отримав другий внутрішній і закордонний паспорт на ім'я Олександра Петрова, писав Bellingcat.

Нагадаємо, 5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Олександр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга. Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

1 жовтня колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у розслідуванні The Insider і Bellingcat стосовно підозрюваних в отруєнні Скрипаля заявив, що Чепіга-Боширов брав участь в евакуації Януковича в Росію.

Крім того Bellingcat і the Insider повідомили, що другим підозрюваним в отруєнні Скрипалів - Олександром Петровим - є військовий лікар і полковник ГРУ РФ Олександр Євгенович Мішкін. Журналісти виявили, що він неодноразово їздив в Україну, зокрема під час Майдану 2013 року, і до невизнаної Придністровської республіки.

В оприлюдненій доповіді журналісти заявляють, що президент РФ вручив Мішкіну нагороду у другій половині 2014 року. Люди, знайомі з його сім'єю, вважають, що Мішкіна нагородили за діяльність "або у Криму, або щодо Януковича".

Також у Bellingcat заявили, що співробітники ГРУ РФ Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга брали участь у захопленні держустанов на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...