Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РПЦ склали список "заборонених" храмів для туристів в Туреччині і Греції

Вівторок, 16 жовтня 2018, 10:56

У Російській православній церкві заявили, що у "зв'язку з розривом спілкування з Константинопольським патріархатом", туристи з РФ повинні утриматися від відвідування турецьких і грецьких храмів.

Про це повідомив секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук, передає російський "Інтерфакс".

"За відмову слідувати такого роду заборон для духовенства передбачені покарання , а для мирян - покаяння на сповіді в непослуху Церкві", - заявив він.

За його словами туристи повинні утриматися від молебнів у храмах Константинопольської церкви на популярних туристичних напрямках.

Якимчук уточнив, що в Туреччині це всі діючі храми Стамбула, єдиний діючий храм у Анталії, а в Греції - на Криті і на островах Додеканеса, розташованих в південно-східній частині Егейського моря, найбільший з яких - Родос.

"Звичайно, є ще Афон, який також в юрисдикції Константинополя, але відпочивати туди не їздять", - заявив він.

Раніше Синод Російської православної церкви визнав неможливим її подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Раніше повідомлялося, що 15 жовтня синод РПЦ проводить засідання поза межами Росії, вперше в своїй історії: ієрархи РПЦ зібралися в Мінську, де обговорюють подальші дії після рішення Вселенського патріархату про надання автокефалії Української православної церкви.

Постійними членами Священного Синоду РПЦ є митрополит Київський і всієї України Онуфрій; митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій; митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир; митрополит Астанайський і Казахстанський Олександр, голова Митрополичого округу у Республіці Казахстан; митрополит Ташкентський і Узбекистанський Вікентій, глава Середньоазіатського митрополичого округу; митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій, керуючий справами Московської Патріархії; митрополит Мінський і Заславський Павло, Патріарший екзарх всієї Білорусі; митрополит Волоколамський Іларіон, голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату.

Читайте також:

"Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії"

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

У Російській православній церкві пообіцяли жорстку відповідь її Синоду на дії Константинополя щодо України.

13 жовтня президент РФ Володимир Путін обговорив з постійними членами Ради безпеки Росії ситуацію навколо процесу надання автокефалії українській церкві.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що в разі гонінь проти Української православної церкви Московського патріархату Росія буде захищати інтереси православних, "як захищає інтереси російськомовних".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування