Турецька сторона стверджує, що Помпео слухав запис вбивства Хашкаджі

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 05:51

У Туреччині заявили, що держсекретар США Майк Помпео слухав аудіозапис, який, як стверджується, зафіксував вбивство журналіста Washington Post Джамала Хашкаджі в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

Про це пише ABC News.

Говорячи на умовах анонімності, турецький чиновник заявляє, що запис вмикали в ході зустрічей в Туреччині в середу, і що Помпео отримав розшифровку записів.

Окремо, телеканал також дізнався, що турецькі посадовці вважають, що Хашкаджі був убитий в консульстві Саудівської Аравії під час боротьби, яка тривала вісім хвилин, і що він помер від удушення.

У той же час в Державному департаменті США заперечують, що Помпео чув запис або бачив розшифровку.

"Секретар Помпео не чув записи і не бачив розшифровки, пов'язані зі зникненням Джамала Хашкаджі", - заявила прес-секретар держдепартаменту Гезер Нойерт

Напередодні, повернувшись зі Стамбула, відповідаючи на питання про записи, Помпео заявив, що йому нічого сказати з цього приводу.

Президент США Дональд Трамп публічно виявляв бажання почути запис. Помпео зустрівся з ним в Білому домі в четвер вранці, щоб проінформувати про свій візит до Туреччини і Саудівської Аравії, де він зустрівся з королем Саудівської Аравії Салманом і наслідним принцом Мохамедом бін Салманом.

Як повідомлялося, Трамп заявив, що вважає саудівського журналіста мертвим. Він висловив довіру повідомленням розвідки з декількох джерел, згідно з якими до вбивства Хашкаджі причетне керівництво Саудівської Аравії.

Хашкаджі зник 2 жовтня під час візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.

Детальніше читайте у статті: "Вбивча дипломатія: які наслідки може мати зникнення саудівського опозиціонера".

Британський, французький, нідерландський та американський міністри скасували намір відвідати інвестиційну конференцію в Ер-Ріяді у зв’язку із занепокоєнням щодо ймовірного вбивства саудівського журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування