Поліція затримала бойовика, що виявився "почесним танкістом" з ОРДЛО

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 20:02
Поліція затримала бойовика, що виявився почесним танкістом з ОРДЛО

На Донеччині поліцейські викрили танкіста бойовиків, в якого виявили так зване "посвідчення учасника бойових дій" та нагороди від окупантів за "службу" у незаконних збройних формуваннях.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як виявили правоохоронці, протягом чотирьох років житель села Очеретине Ясинуватського району ніс службу у танковому батальйоні, за що має від терористів "нагороди учасника бойових дій", проте нещодавно виїхав з окупованих територій.

В поліції наголошують, що бойовика притягнуть до кримінальної відповідальності.

"Співробітники карного розшуку Дружківського відділення поліції виявили 53-річного чоловіка, який тривалий час воював в рядах незаконного збройного формування в місті Ясинувата", - розповіли у прес-службі.

В поліції наголошують, що бойовик воював на стороні терористів з 2014 року, піддавшись на проросійську пропаганду.

"Найманець "тримав оборону" захопленого міста та брав участь у бойових діях, розстрілюючи українців. Протягом чотирьох років бойовик ніс службу у танковому батальйоні та періодично зі зброєю в руках чергував на блокпості в с.Спартак. Затриманий має посвідчення "учасника бойових дій" та нагороди від окупаційної адміністрації", - розповіли деталі в Нацполіції.

В цьому році "ветеран" терористів зневірився у майбутньому терористичної організації "ДНР" та повернувся додому. Незважаючи на те, що з моменту злочину минуло більше 4 років, оперативники зібрали докази його протиправної діяльності.

"Наразі учаснику НЗФ повідомлено про підозру за ч.2 ст.260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) кримінального кодексу України та з обвинувальним актом скеровано до суду", - додали правоохоронці.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News