Головні новини дня – за 60 секунд

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 21:22

МВФ і Україна домовились про нову угоду, ціни на газ для населення зростуть, змінилися умови надання субсидій, Україна просідає у рейтингу особистого багатства – новини, які обговорювали 19 жовтня.

Про співпрацю з МВФ

Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди щодо нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), що замінить програму розширеного фінансування (EFF), що завершується в березні 2019 року.

Про ціни на газ

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%. Ціна на газ для газопостачальних компаній складе 8550 гривень за тисячу кубометрів.

"Я розумію, що для кожної української родини це важко, але мушу зазначити, що спочатку планувалося збільшити на 60%, але в результаті важких перемовин ми домовились про компроміс", - сказав Гройсман.

І про субсидії

За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг.

Наприклад, у разі, якщо член домогосподарства не має доходів, бо перебуває у складних життєвих обставинах через хворобу, або в складі домогосподарства є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію вправі призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій. Більше – за посиланням.

Про інші новини

Про багатство. Україна посідає 123-тє місце у світі за рівнем особистого багатства українців, який становить 1563 долари.

Про церкви. Архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом.

Про захоплення квартир. Квартиру вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакової в Києві намагалися захопити через суперечку щодо права власності.

Про хабарі. Столична прокуратура затримала на хабарі у 560 тисяч гривень заступника керівника столичного "Льодового стадіону". Затриманим виявився Григорій Ляхович. Ляхович разом із братом Миколою був фігурантом "справи  9 березня" 2001 року, його затримали, як учасника акції "Україна без Кучми".

Про Гнапа. У Полтавській області невідомі облили нечистотами екс-журналіста Дмитра Гнапа.

Про Facebook. Соціальна мережа Facebook відкрила вакансію менеджера з публічної політики для України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування