Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У прокуратурі пояснили, чому було захоплення квартири вдови Вороненкова

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 14:11
У прокуратурі пояснили, чому було захоплення квартири вдови Вороненкова

Квартиру вдови екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марії Максакової в Києві намагалися захопити через суперечку щодо права власності.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"Що стосується цієї квартири триває суперечка щодо права власності... Марія Максакова знайома з власником цієї квартири, проте між ними точиться суперечка за цю нерухомість", – пояснила вона.

За словами Максимець, затримані у цій справі виявилися представниками охоронної фірми і Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, їх опитали і звільнили.

"Анкетні дані 9 чоловіків, які були доставлені в Шевченківське управління поліції, встановлені. Вони надали пояснення працівникам правоохоронних органів. Серед них були як представники охоронної фірми, так і непрацюючі особи, представники ОСББ. Після опитування їх звільнили", – розповіли в прокуратурі .

В ході досудового розслідування, яке було розпочато за даним фактом, правоохоронці нададуть правову оцінку їхнім діям.

"Раніше на цю квартиру було накладено арешт, оскільки ця нерухомість є суперечливою. Квартира на даний момент звільнена від невідомих, близькі Марії Максакової залишаються в ній, їм зараз нічого не загрожує", – сказала Максимець.

Як повідомлялося, 18 жовтня група чоловіків, зламавши двері, проникла в квартиру на бульварі Шевченка в Києві, де проживає вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова.

Наприкінці вересня російське видання MK.ru повідомило, що вдова Вороненкова, оперна співачка Марія Максакова таємно вийшла заміж. Нібито артистка ще 12 липня взяла шлюб у Києві з Далхатом Халаєвим і подарувала новому чоловікові квартиру на Краснопресненській набережній в Москві.

Халаєв незабаром продав квартиру, після чого Максакова звернулася до суду і вимагає визнати угоду недійсною. Відповідачем у тій справі, крім Халаєва, є й покупець нерухомості Мурат Мержоєв.

Дениса Вороненкова вбили пострілом у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець колишнього російського депутата – і він помер у лікарні.

В організації вбивства підозрюють громадянина Росії Володимира Тюріна – колишнього цивільного чоловіка Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

Організатору та п'ятьом співучасникам цього злочину оголошено про підозру. У липні 2018 року обвинувальний акт відносно двох співучасників вбивства скерували до Шевченківського райсуду Києва.

18 жовтня прокурор почав зачитувати в суді звинувачувальний акт у справі про вбивство Вороненкова.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування