Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Матіос назвав 4 версії причин катастрофи Су-27

Субота, 20 жовтня 2018, 03:50
Матіос назвав 4 версії причин катастрофи Су-27

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав 4 основні версії причин падіння винищувача Су-27 ВПС України під час навчань "Чисте небо-2018" у Вінницькій області.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Зараз відпрацьовують 4 основні версії - людський фактор під час виконання польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови, які призвели до катастрофи", - наголосив  Матіос.

За його словами, ресурс літака, який розбився, після модернізації був продовжений на 12 років, з моменту капітального ремонту у липні Су-27 налітав 20 годин.

Як повідомлялося, близько 17:00 16 жовтня в районі села Уланів (між населеними пунктами Бердичів та Хмільник Вінницької області) у ході виконання навчально-бойового польоту впав військовий літак Су-27.

Пізніше стало відомо, що рятувальники знайшли тіла двох пілотів. Один загиблий – заступник командира з авіації, заступник глави Повітряного військового командування "Схід" Іван Петренко, інший – військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США.

Попри падіння літака, спільне керівництво навчання "Чисте небо – 2018" прийняло рішення продовжити польоти усіх типів авіатехніки.

Американський пілот Сет Нерінг, який загинув у катастрофі літака Су-27 на Вінниччині 16 жовтня, вперше брав участь у закордонних навчаннях і вперше виконував політ на літаку Су-27УБ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування