Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РПЦ назвала патріарха Варфоломія розкольником

Субота, 20 жовтня 2018, 21:57
РПЦ назвала патріарха Варфоломія розкольником

Російська православна церква назвала Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.

Про це 20 жовтня заявив голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон в ефірі програми "Церква і світ" на телеканалі Росія-24, пише ТАСС

"Тим фактом, що Константинопольський патріарх визнав розкольників, він сам приєднався до розколу. Так діють церковні канони. Відповідно, для нас зараз Константинопольський патріарх є розкольником", - заявив Іларіон.

Читайте також:

"Томос для України. Що буде з церквою після отримання автокефалії"

Напередодні голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон під час зустрічі з Папою Римським Франциском заявив, що у зв'язку з діями Константинопольського Патріархату РПЦ змушена призупинити участь у роботі Змішаної міжнародної комісії з богословського діалогу між Римо-Католицькою Церквою і Православною Церквою.

"Тим не менш двосторонні відносини між Московським Патріархатом та Римо-Католицькою Церквою будуть і далі розвиватися", - заявив Іларіон.

Нагадаємо, 11 жовтня синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві. Також синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної провославної церкви Макарія.

Глава УПЦ КП Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

У РПЦ пообіцяли жорстку відповідь на дії Константинополя щодо України.

15 жовтня синод РПЦ визнав неможливим її подальше перебування у євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом.

Синод РПЦ за кордоном, який базується в Нью-Йорку, також заявив про припинення "євхаристичного" спілкування зі Вселенським патріархатом.

Водночас архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування