Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина поставила під питання експорт зброї саудитам через вбивство Хашкаджі

Неділя, 21 жовтня 2018, 07:11

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас висловив сумніви в майбутньому поставок в Саудівську Аравію німецьких озброєнь.

Про це пише DW.com.

Я не бачу "ніяких підстав для позитивного вирішення питання про постачання озброєнь до Саудівської Аравії", - заявив Маас в інтерв'ю телеканалу ARD.

Для повернення до питання про експорт зброї, за його словами, необхідно дочекатися кінця розслідування обставин смерті журналіста Джамаля Хашкаджі.

Ще різкіше висловився голова зовнішньополітичного комітету бундестагу, християнський демократ Норберт Реттген.

"Для мене абсолютно ясно: якщо в недалекому майбутньому в саудівській верхівці не буде змін, то необхідно зупинити весь експорт озброєнь в цю країну - навіть тих поставок, про які домовилися раніше", - заявив він в інтерв'ю виданню Die Welt.

Він закликав німецьких політиків і бізнесменів утриматися від участі в інвестиційному форумі в Саудівській Аравії, який відбудеться наступного тижня.

На сьогоднішній день Саудівська Аравія є другим за значимістю імпортером німецької зброї: за дев'ять місяців 2018 року Берлін поставив Ер-Ріяду озброєнь на суму в 416,4 млн євро.

Саудівська Аравія після майже трьох тижнів мовчання визнала, що Джамаль Хашкаджі був убитий в Стамбулі. Як заявила генпрокуратура в саудівській столиці Ер-Ріяді, в консульстві сталася "бійка", яка привела до смерті журналіста.

Турецькі і американські ЗМІ повідомили, що журналіст був убитий спеціальним загоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування