Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Корпус коледжу в Керчі може стати меморіалом

Неділя, 21 жовтня 2018, 14:06

Підконтрольна Кремлю влада Криму не виключає, що корпус Керченського політехнічного коледжу не буде поновлено, і він стане меморіалом.

Рішення про це мають ухвалити спільно з викладачами та студентами навчального закладу, сказав російським ЗМІ призначений Росією віце-прем'єр Криму Ігор Михайличенко, пише "Крим. Реалії".

"Спочатку потрібно говорити з педагогами і студентами. Запитати, чи готові вони далі проводити навчання в цій будівлі, все-таки моральна травма серйозна завдана. У Беслані місце (школа після захоплення заручників) залишилося недоторканим і стало меморіалом", – сказав він.

Також Михайличенко зазначив, що після закінчення роботи слідчих співробітники російського Мінбуду в Криму досліджуватимуть будівлю.

"Після експертизи буде зрозуміла сума, яка необхідна для відновлення. Але спочатку потрібно говорити з людьми, чи готові вони продовжувати там навчання", – пояснив він.

Разом з тим, кількість госпіталізованих в результаті масового вбивства в Керченському політехнічному коледжі зросла до 47 осіб, повідомляє "ТАСС" із посиланням на інформацію з центру медицини катастроф Криму.

"Загальна кількість госпіталізованих 47 осіб, ще люди звернулися. Загальна кількість травмованих – 73 людини", – розповів співрозмовник агентства.

Він додав, що в кримських лікарнях залишаються постраждалі в стані не важче середнього ступеня.

"Всіх важких забрали москвичі", – додав представник центру.

Трагедія у Керчі відбулася 17 жовтня. За даними російського слідства, 18-річний студент 4 курсу коледжу Владислав Росляков розстріляв з рушниці людей у навчальному закладі, крім того у будівлі стався вибух. Згодом у речах Рослякова знайшли вибухівку. Після стрілянини по людях Росляков наклав на себе руки.

За останніми даними, загинула 21 людина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування