Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саудівська Аравія назвала вбивство Хашоггі "величезною і страшною помилкою"

Неділя, 21 жовтня 2018, 23:39

Глава МЗС Саудівської Аравії заявив, що вбивство журналіста Джамаля Хашоггі у консульстві країни в Стамбулі - "величезна і страшна помилка" і пообіцяв, що відповідальні за це понесуть покарання.

Про це Адель аль-Джубейр заявив в ефірі телеканалу Fox News 21 жовтня, пише "Голос Америки".

Глава МЗС назвав те, що сталося "несанкціонованою операцією" і заявив, що саудівські агенти "зробили це, вийшовши за межі своїх повноважень".

Він висловив співчуття родині Хашоггі, але не повідомив, як було вбито журналіста, де перебуває його тіло і чи був причетний до інциденту фактичний правитель країни - наслідний принц Мохаммад бін Салман.

"Очевидно, було допущено величезну помилку, і посилила цю помилку спроба приховати (те, що трапилося) ... Це неприйнятно для будь-якого уряду", - заявив Адель аль-Джубейр.

Також представник Саудівської Аравії заявив, що 5 ключових чиновників, причетних до смерті Хашоггі вже звільнено, ще 18 людей заарештовано.

"Це помилка, і винні будуть покарані за це. Ми хочемо переконатися, що розуміємо, що сталося, і зробити все, щоб винні були притягнуті до відповідальності", - додав глава МЗС.

Журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня під час візиту до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. За даними турецьких правоохоронців, там його, швидше за все, вбили.

2 жовтня до Стамбула прибули 15 громадян Саудівської Аравії, серед яких і чиновники. Вони перебували в саудівському консульстві в той же самий час, що і Хашоггі. Всі вони пізніше покинули Туреччину.

За понад два тижні керівництво Саудівської Аравії визнало - Хашоггі було вбито. Прокурор країни заявив, що Хашоггі помер після "дискусій" у консульстві у Стамбулі, які "переросли у сварку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування