У Раді депутати посперечалися через питання миру з Росією

Середа, 3 жовтня 2018, 11:09

Нардеп від фракції "Народний фронт" Юрій Береза закликав правоохоронні органи перевірити політичні партії, які закликають до миру з Росією, йому відповів представник "Опозиційного блоку" Олександр Долженков, який заявив, що у багатьох парламентарів "розруха у головах".

Відповідні заяви пролунали під час виступу у Верховній Раді у середу.

За словами Берези, по всій Україні з'явилося дуже багато реклами політичних партій, які пропагують мир.

"Мою увагу звернула подія. 15 вересня, на виконання завдання російських кураторів, лідер так званої партії "Розумна сила" Соловйов та його заступник Савченко за сприяння громадянина РФ, заступника голови так званої адміністрації "ЛНР" Матвєєва відвідали тимчасово окуповану територію Луганської області, де узгодили якийсь план і тактику проведення на підконтрольній Україні провокаційних політичних акцій", - сказав нардеп.

"Ви знаєте, ми вже звикли до того, що у цій залі сидить п'ята колона. Вона поділилася дуже сильно - Комуністична партія, Мураєв створив "Наші", "Розумна сила"... Це тільки підтверджує один напрямок - інформаційна гібридна війна не припинилася. Вона йшла і буде йти", - додав він.

На його думку, українців намагаються заколихати тим, що потрібен мир заради миру.

Він зазначив, що мир з Росією можливий лише тоді, коли Україна здасться і піде на всі умови агресора.

За його словами, це важливо і для частини "Опозиційного блоку", оскільки ці завдання ставить перед ними Росія, але висловив сподівання, що "скоро вони підуть у небуття".

Береза звернувся до Служби безпеки, національної поліції та Міністра юстиції з проханням перевірити діяльність партій, які говорять про мир і паплюжать українського воїна, говорять про нелегітимність його перебування на Донбасі.

У свою чергу народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Олександр Долженков відповів, що подібні висловлювання з трибуни про агентів впливу та представників агресора, це істерія.

На його думку ,у багатьох нардепів "розруха у головах"

"Щодо вимог "Опозиційного блоку" щодо встановлення миру...Ми висловлюємо думку дуже великої кількості населення. Ви зараз в істеричній формі говорите про невиконання жодних умов і що нам потрібно йти до кінця. До якого кінця? До кінця державності? Подивіться сподівання, побажання населення. Вони хочуть зазначеного миру. І відповідно "Опозиційний блок" завжди виступає з цієї позиції", - заявив Долженков.

За його словами, миру необхідно досягати, щоб в країні була економічна стабільність.

Він додав, що наразі у президентській гонці "кричать про томас у релігії, а потім будуть кричати про мову", але в реальності треба дбати про економіку.

Раніше співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що Києву слід почати прямі переговори з Москвою, Донецьком і Луганськом.

Він також запевнив, що у його фракції є конкретний план врегулювання конфлікту на сході, серед кроків якого - ухвалення законів про особливий статус Донбасу і закону про амністію для тих, хто не вчинив тяжких злочинів, а також відновлення економічного співробітництва, проведення там місцевих виборів за українськими законами та інше.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
13:10
мапаВ Україні ще два дні дощитиме
12:54
Суд виніс вирок солдату-строковику, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі в 2022 році
12:44
У Росії знову вирішили обійтися без ходи "Безсмертного полку" на 9 травня
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
Усі новини...