Новини дня: новий кандидат в президенти, монетизація субсидій і скандал з Інтерполом

Понеділок, 19 листопада 2018, 21:07

У Мінсоцполітики кажуть, що незабаром збираються внести до Кабміну проект постанови монетизації субсидій, а Україна погрожує призупинити членство в Інтерполі у разі обрання його президентом росіянина — новини, які обговорювали 19 листопада.

Про монетизацію субсидій

Міністерство соціальної політики фіналізувало проект постанови щодо надання пільг і субсидій у грошовій формі та найближчим часом має намір винести його на розгляд засідання Кабінету міністрів.

З 1 січня 2019 року "живі кошти" на банківський рахунок надходитимуть тим, хто вперше звертається за допомогою.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період. Це приблизно 3 мільйони домогосподарств.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує житлову субсидію чи пільгу, отримуватиме їх готівкою.

Про Україну та Інтерпол

Україна розгляне питання про призупинення членства в Інтерполі у разі обрання президентом представника Росії.

На посаду голови Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук. За даними українських правоохоронців, Прокопчук є кадровим співробітником російської розвідки, інфільтрованої в Інтерпол.

Про кандидата у президенти від націоналістів

Частина націоналістичних партій та організацій заявила про підтримку кандидата від "Свободи" Руслана Кошулинського на виборах президента у 2019 році.

Крім лідера "свободівців" Олега Тягнибока її підписав голова партії "Правий Сектор" Андрій Тарасенко, очільник Організації українських націоналістів Богдан Червак, лідер руху "С14" Євген Карась та голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь.

Про інші важливі новини

Очільниця Мінохорони здоров'я Супрун закликала писати засновнику Amazon Джеффу Безосу листи із вимогами припинити продаж символіки самопроголошеної "ДНР".

"Яким би не було моє дружнє ставлення до російського народу, я не маю права відвідувати Ермітаж в цей час" — французький режисер Жан-Люк Годар відмовився від поїздки до Росії через справу Олега Сенцова.

Пам'ятаєте депутата Березкіна? Той, якого ГПУ звинувачує у розкраданні $20 млн "Ощадбанку". Комітет Ради дав згоду на зняття недоторканності, однак не погодився на затримання та обрання запобіжного заходу.

Організація "Авто Євро Сила" планує провести "безстрокову акцію громадської непокори" у 46 містах — обіцяють участь щонайменше 50 тис людей.