Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Арештованого екс-голову суду Криму поновили на посаді судді

Понеділок, 10 грудня 2018, 13:12

Верховний суд скасував постанову Верховної Ради про звільнення Валерія Чорнобука з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Про це йдеться в реєстрі судових рішень.

Відзначається, що постанова набрала законної сили ще 28 листопада, однак до 1 січня 2019 року суддю заарештовано за підозрою у державній зраді.

"Заяву ОСОБА_2 задовольнити. Постанову Вищого адміністративного суду України від 16 листопада 2017 року скасувати та ухвалити нову, якою позовні вимоги задовольнити повністю", - йдеться в рішенні.

Зазначається, що постанова є остаточною і оскарженню не підлягає, крім випадку, встановленого п.3 ч. 1 с. 237 кодексу адміністративного судочинства (підстави для провадження за винятковими обставинами).

В матеріалах справи зазначається, що йдеться про особу, яка від 22 грудня 2011 року була призначена на посаду голови Апеляційного суду Автономної Республіки Крим.

У цей період суд очолював Валерій Чорнобук.

Після анексії Криму у 2014 році Чорнобук став суддею Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Крім того, в матеріалах суду повідомляється, що суддю поновили через порушення процедури його звільнення. Зокрема, у Верховній Раді під час голосування за звільнення судді, брали участь більше народних депутатів, ніж було зареєстровано у ВР.

Наразі суддя перебуває під вартою, йому обрали запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці. Щодо нього триває досудове розслідування.

Як повідомлялося, 3 листопада Чорнобука затримали в Києві.

Прес-служба СБУ повідомляла, що з 2014 року український посадовець сприяв країні-агресору в забезпеченні функціонування судових органів на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Чорнобук також переховувався від слідства, його оголошували в державний розшук.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування