У Путіна засмучені через зупинення дії договору про дружбу з "братською Україною"

Понеділок, 10 грудня 2018, 18:23
У Путіна засмучені через зупинення дії договору про дружбу з братською Україною

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Кремлі шкодують через непродовження Києвом договору про дружбу з РФ, адже росіян з українцями "пов'язують узи родинних і братських відносин".

Про це пише ТАСС.

Підписаний 10 грудня президентом України Петром Порошенком закон "Про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією" Песков назвав "проявом неповаги до громадян України".

"Очевидно одне - навряд чи цей крок (рішення не продовжувати договір з РФ - ред) можна розцінювати як крок, який в інтересах українців - тих самих українців, з якими нас пов'язують узи родинних і братських відносин, незважаючи ні на що", - сказав прес-секретар Володимира Путіна.

Він додав, що рішення України викликає жаль Кремля.

"Можна висловити лише жаль у зв'язку з тим, що українське керівництво приймає такі необачні рішення. З нашої точки зору, це є проявом неповаги до свого власного народу, до його інтересів", - додав Пєсков.

Як повідомлялось, 6 грудня Верховна Рада ухвалила проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з Росією з 1 квітня 2019 року.

За відповідне рішення проголосували 277 народних депутатів.

Договір про дружбу, співпрацю й партнерство між Україною та РФ було підписано в травні 1997 року і набув чинності він 1 квітня 1999 року строком на 10 років, з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди за відсутності заперечень сторін.

Формально діяти він має до 1 квітня 2019 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування