Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мін'юст звинуватив журналістів у брехні про експертизи у "справі Мартиненка"

Вівторок, 11 грудня 2018, 15:08

У Міністерстві юстиції назвали брехнею інформацію про зміни рецензування судових експертиз з метою нібито нівелювання основного доказу НАБУ у "справі Мартиненка".

Про це йдеться у заяві Мін'юсту, оприлюдненій у вівторок.  

"Система судових експертиз, відповідно до процесуального законодавства, є незалежною від будь-яких органів влади. Міністерство юстиції виконує функцію лише формування політики у цій сфері", - сказано у заяві.

Вказується, що вся нормативна база, яка напрацьована в сфері судових експертиз, відповідає вимогам чинного законодавства та міжнародним стандартам.

У заяві наводяться слова заступника міністра юстиції Світлани Глущенко:

"Так само ми дуже розраховуємо на те, що принципу незалежності та невтручання в діяльність експертів будуть дотримуватись всі правоохоронні органи, представники громадянського суспільства та засоби масової інформації".

"Процес рецензування запроваджено виключно для удосконалення професійної майстерності судових експертів. Він жодним чином не підміняє собою висновок експерта, як спеціальний спосіб доказування у справі", - заявили в Мін'юсті.

Раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" заявили, що Мін'юст видав наказ, який допоміг екс-нардепу від "Народного фронту" Миколі Мартиненку нівелювати ключові економічні експертизи у справі про розкрадання 695 мільйонів з державних підприємств.

Журналісти з'ясували, що під час завершення досудового розслідування Національного антикорупційного бюро у справах про розкрадання на ДП "Енергоатом" і "СхідГЗК", де основним обвинуваченим є Микола Мартиненко, Мінюст змінив порядок рецензування судових експертиз.

За висновками експертів Дніпропетровського інституту, розкрадання на державних підприємствах не встановлені, а урановий концентрат для "СхідГЗК" та обладнання для "Енергоатому" купували за ринковими цінами.

Нині ці висновки загрожують основоположному доказу у справі, на основі якого затримали фігурантів, а справу направили до суду.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування