Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини дня: поновлений Насіров, півмільярда євро від ЄС, "Людина року" за версією Time

Вівторок, 11 грудня 2018, 20:08

Суд поновив Насірова на посаді голови ДФС, електроенергія може подорожчати через зростання вартості доставки вугілля з Роттердама, ЄС перерахував Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги  — новини, які обговорювали 11 грудня.

Про Романа Насірова

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.

Уряд планує оскаржувати це рішення.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив Насірова ще 31 січня 2018 року. 

Про тарифи

14 грудня можуть ухвалити рішення про збільшення тарифу на електроенергію через зростання вартості вугілля на європейських біржах (+11,7%) та вартості його транспортування з нідерландського Роттердама до України (+6%).

За словами голови асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрія Геруса, ухвалення зазначених змін призведе до того, що компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова, заробить додатково 6,5 мільярдів гривень протягом наступного року.

Про інші важливі новини

Євросоюз перерахував Україні перший транш у розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги.

Голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок ініціював вихід з Угоди про співробітництво розвідувальних служб СНД.

У номінації "Людина року" за версією журналу Time перемогли кілька журналістів, які ризикують через свої професійні обов’язки. Журналістів об’єднали під загальною назвою The guardians ("Хранителі").

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" попередив про збільшення термінів доставки посилок і кореспонденції через зростання обсягів в передноворічний і різдвяний періоди.

Конкурс з продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" 13 грудня не відбудеться.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: