Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УПЦ МП побожилися СБУ, що провокацій проти Собору не буде

П'ятниця, 14 грудня 2018, 09:39

В Українській православній церкві Московського патріархату запевнили, що не будуть перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору 15 грудня та не влаштовуватимуть провокації.

Про це сказав протоієрей УПЦ МП Миколай Данилевич, пише інформаційно-просвітницький відділ єпархії.

"Ми, як Українська православна церква (МП), офіційно не влаштовуємо і не будемо влаштовувати жодних провокацій в суботу, як про це заявили в СБУ, і в інші дні, ніяких протестів проти томосу," - сказав протоієрей.

За його словами, йому відомо лише про ініціативу вірян  УПЦ МП, які 14 грудня о 10 годині хочуть зібратися на "мирне молитовне стояння і висловити таким чином свою незгоду з втручанням влади в справи церкви".

Данилевич назвав заяви СБУ, про можливі провокації, спробою тиску на УПЦ МП напередодні собору.

"Можу офіційно заявити, що церква не планує будь-яких форм протесту проти Об’єднавчого собору, який відбудеться в Києві 15 грудня. Ми жодним чином не будемо перешкоджати цьому і брати участь в цьому установчому соборі, я би так його назвав, тому що він не об’єднавчий – нас там не буде", – додав він.

Отець також сказав, що стояння, яке планують провести 14 грудня віруючі УПЦ МП в центрі Києва, це форма мирного зібрання в православній церкві, під час якого люди будуть молитися, а не влаштовувати провокації.

13 грудня СБУ заявила, що попередила провокації напередодні й під час проведення об'єднавчого церковного собору в Києві, сплановані російськими спецслужбами.

За даними СБУ, провокації мали влаштувати на території Києво-Печерської Лаври 13-14 грудня під час проведення релігійної служби.

У відомстві вважають, що причетний до організації провокацій священнослужитель Києво-Печерської Лаври митрополит Павло.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування