Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Намісник Києво-Печерської лаври "присоромив" СБУ

П'ятниця, 14 грудня 2018, 13:51

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло запевняє, що не причетний до планування провокаційних протестів під час об'єднавчого церковного собору в Києві.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна" у п’ятницю.

"Хочу засвідчити всім, що ніякої змови (немає –ред.). Ніхто мені не дзвонив, не попереджував про зустріч, що ми повинні зробити якийсь мітинг з якимись плакатами невідомо проти чого", – прокоментував Павло четверговий брифінг СБУ.

Принагідно священик згадав, що в 2014 році виступав проти "братовбивчих чвар на Майдані".

"Я взагалі проти всяких мітингів. Я за те, щоби були зміни в суспільстві державі", – сказав Павло.

Митрополит знову заявив, що проти УПЦ МП ведеться "спланована кампанія".

 "Я думаю, що Службі безпеки України треба менше виконувати заказні всякі події", – додав він.

Також Павло понарікав, що стосовно УПЦ МП та його особисто поширюється "багато неправдивої інформації", та застеріг тих, хто її поширює:

"Дорогі брати і сестри, не чудіть! Бо за все доведеться дати відповідь. Мені б не хотілося, щоб ви і ваші діти страждали за ту неправду".

Митрополит також закликав "лишити церкву в спокої".

"Ми самі розберемось, який нам патріарх, який нам митрополит, в нас є предстоятель Української православної церкви і нас нічого посилати до Москви чи Стамбулу. Ви розберіться кожен у собі, а ми собі раду дамо", – резюмував Павло.

Як повідомлялось, Служба безпеки України заявила про попередження провокацій напередодні і під час проведення об'єднавчого церковного собору в Києві, сплановані російськими спецслужбами.

За даними спецслужб, організатором замовних протестних акцій мав стати мешканець Києва, а координувати – намісник Києво-Печерської Лаври.

В Українській православній церкві Московського патріархату запевнили, що не будуть перешкоджати проведенню Об'єднавчого собору 15 грудня та не влаштовуватимуть провокації.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування