Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США: Суд відклав слухання у справі екс-радника Трампа Флінна

Середа, 19 грудня 2018, 01:24

Окружний суддя Вашингтона, який у вівторок мав ухвалити рішення щодо вироку колишньому раднику президента Трампа Майклу Флінну, відклав засідання.

Про це повідомляє АР.

Як передає видання, затримка термінів винесення вироку дозволяє Флінну продовжувати співпрацю зі слідством Мюллера, яке буде враховано під час остаточного рішення суду.

Раніше спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує втручання РФ в американські вибори, рекомендував не засуджувати Флінна до тюремного ув'язнення у справі про дачу неправдивих свідчень ФБР.

Мюллер порадив судді визначити покарання, яка не передбачає позбавлення волі, оскільки воно у випадку Флінна "є підходящим і виправданим". Спецпрокурор пояснив це тим, що співпраця Флінна зі слідством за рік була "суттєвою".

Повідомляється, що екс-радника Трампа допитували 19 разів і, крім справи про втручання РФ у вибори, Флінн допоміг слідству свідченнями ще у двох справах.

"Водночас під час засідання у вівторок окружний суддя Еммет Салліван заявив Флінну прямим текстом: "Цілком можливо, ви продали країну". Не виключено, що суддя схиляється до ув'язнення екс-радника Трампа, навіть попри прохання прокурорів", - йдеться у статті АР.

У той же час суддя дав можливість Флінну поговорити з адвокатами та оголосив коротку перерву.

Коли засідання поновили, адвокат екс-радника Трампа Роб Келнер заявив про важливість взаємодії Флінна із розслідуваннями та попросив відкласти засідання, щоб дозволити продовжувати співпрацю зі слідством. Суддя не став виносити вирок.

Флінн, який визнав себе винним в тому, що брехав ФБР про свої контакти з Росією, був радником Трампа з національної безпеки тільки протягом 24 днів. Він був змушений піти у відставку після того, як з'ясувалося, що він ввів в оману віце-президента Майка Пенса про свої бесіди з тодішнім послом Росії в США Сергієм Кисляком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування