Побили активіста, який допомагав ТСК розслідувати вбивство Гандзюк – член комісії

Середа, 19 грудня 2018, 14:34

На Херсонщині побили активіста, який співпрацював з Тимчасовою слідчою комісією, що розслідує вбивство Катерини Гандзюк та напади на інших активістів.

Про це повідомив член ТСК народний депутат Ігор Луценко у Facebook.

"Позавчора напали на місцевого активіста. Кілька злочинців з битами у балаклавах, удень біля під’їзду. Активіст просив не вказувати його ім’я та усі подробиці", - написав він.

Нардеп вважає, що напад пов'язаний з діяльністю ТСК, тому що тим, хто допомагає комісії, зловмисники під час нападу передавали "привіт".

"До мене надійшла інформація, що підозрюваний Павловський, котрий, як вважає слідство, є одним із організаторів убивства Гандзюк, проплатив "покарання" одного із свідків, котрий давав покази нашій комісії", - додав Луценко.

Народний депутат також повідомив, що за цим свідком ведуть спостереження представники місцевої організації "Ніхто крім нас".

"Помічені машини, котрі відслідковують переміщення цього свідка", - пояснив він.

Луценко також повідомив, що з цього приводу звернувся до правоохоронців.

Крім того нардеп розповів "Громадському", що після нападу активіста переховують, тому що "у звичайну лікарню йти небезпечно".

Водночас в поліції повідомили, що до них заява про напад на активіста не надходила.

"В інтернет-мережі була поширена інформація, що позавчора на Херсонщині був здійснений напад на одного з активістів. Перевіркою даної інформації встановлено, що до підрозділів поліції Херсонської області заяв по даному випадку не надходило", - зазначили в поліції.

Нещодавно у справі Гандзюк затримали екс-заступника нардепа Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Йому висунули звинувачення за статтями про співучасть у вбивстві Гандзюк.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на Катерину Гандзюк кислоту. Вона потрапила до реанімаційного відділення з сильними опіками.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні після багатьох операцій.

Верховна Рада створила комісію для розслідування нападів на Гандзюк та інших активістів.

Читайте також Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Нові прізвища у справі Гандзюк, та хто насправді відкрив таємницю слідства