Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко з трибуни розказала про бариг, які рисачать по залу

Четвер, 20 грудня 2018, 16:17

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко назвала баригами і ворогами України нардепів, які не хочуть продовжувати мораторій на продаж землі.

Про це вона заявила з трибуни Верховної Ради під час розгляду законопроекту про продовження мораторію.

"Зараз в залі будуть визначатися своїм голосуванням народні депутати, хто з них державники, хто з них стоїть за інтереси України, а хто, вибачте, барига, який зараз рисачить по залу від корпорацій, які накопичили по сотні тисяч гектарів  землі у своєму користування і переконують депутатів не продовжувати мораторій", - сказала Тимошенко.

Вона пообіцяла після голосування назвати імена всіх, хто не підтримає мораторій.

"Я після голосування поіменно назву цих "героїв". Кожен голос, який буде проти мораторію на продаж землі, буде доведений до людей. Всі люди будуть поіменно знати ворогів України і ворогів нашого майбутнього", - підсумувала Тимошенко.  

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявляв, що мораторій на землю не вписується в європейську систему України.

Раніше ЕП повідомляла, що близько 6,5 тисячі українців після смерті віддали безкоштовно державі землю, оскільки не змогли розпоряджатися нею за життя через мораторій на землю.

Кабінет міністрів доручив Мінагрополітики до кінця року подати законопроект "Про обіг земель сільськогосподарського призначення", який необхідний для скасування мораторію на продаж землі.  

За скасування мораторію на купівлю-продаж землі виступають уже 42 організації, які об’єднують близько 1500 сільськогосподарських виробників, підприємств, банків, організацій та асоціацій.

Повний текст меморандуму та склад учасників коаліції читайте у статті на Економічній правді: Чому ми підписали меморандум за скасування мораторію на продаж землі 

Читайте також: Ринок землі уже запустили. Портрет української моделі 

Вічні кріпаки. Чи доживуть нинішні власники землі до скасування мораторію

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...