Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Філарет розповів, яким насправді був "шантаж" конкурента Епіфанія

Субота, 22 грудня 2018, 10:50
Філарет розповів, яким насправді був шантаж конкурента Епіфанія

Патріарх Філарет заперечив заяви митрополита Луцького та Волинського Михаїла про шантаж під час обрання предстоятеля нової Православної церкви України.

Як повідомив Філарет в ефірі "Радіо Свобода", митрополита Михаїла не шантажували, а "вмовляли" зняти свою кандидатуру.

"Ніхто його не шантажував. Його вмовляли.  ... щоб зберегти єдність. Бо якби цієї єдності не було б, то не було би Собору", – сказав Філарет.

Нагадаємо,

  • Митрополит Луцький та Волинський Михаїл був кандидатом на предстоятеля єдиної ПЦУ від УПЦ КП та вийшов у другий тур голосування разом із митрополитом Переяславським і Білоцерківським Епіфанієм і митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном, після чого зняв свою кандидатуру.
  • Згодом Михаїл заявив, що зняв кандидатуру на виборах предстоятеля ПЦУ, бо його шантажували.
  • Раніше стало відомо, що Михаїл відмовився висуватитися на пост предстоятеля після розмови з президентом Петром Порошенком. За словами митрополита, під час собору він декілька разів зустрічався з президентом і патріархом Філаретом.
  • Також Михаїл зазначав, що перед тим, як зняти свою кандидатуру, у нього були "гарячі дискусії" з Філаретом: то наполягав, що представники УПЦ КП не можуть піти на собор і саморозпуститися, оскільки висунувши кандидатуру митрополита Єпіфанія, можуть програти у виборі предстоятеля нової церкви.
  • "Ми стояли на межі нерозпуску (УПЦ КП - ред.). Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, що не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру", - сказав Михаїл.
  • Також він зазначив, що хоч і погодився зняти свою кандидатуру на користь Епіфанія, але досі хоче бути  предстоятелем Православної церкви України.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...