Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенка та Ердогана попросили "домовитися з Путіним" про кримськотатарського активіста

Субота, 22 грудня 2018, 16:29

До президента України Петра Порошенка та президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана звернулися з проханням сприяти звільненню кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого російський суд півострова заарештував на два місяці.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, до Порошенка та нардепа від БПП Рефата Чубарова з проханням "домовитися з Путіним" про звільнення Бекірова звернулися представники ради старійшин релігійної громади c.Новоолексіївка та кримські татари, що проживають у Генічеському районі на Херсонщині. 

"Ми звертаємося до президента Туреччини з проханням домовитися з Путіним, щоб звільнити нашого співвітчизника з в'язниці", – зазначив у коментар "Крим.Реалії" голова Генічеського представництва громадської організації "Земляцтво кримських татар" Наріман Аблязов. 

Нагадаємо,

  • Російські силовики затримали кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня на в'їзді до окупованого РФ Криму з боку Чонгара.
  • 13 грудня підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі заарештував Бекірова на два місяці. Таким чином, він буде перебувати за ґратами до 11 лютого 2019 року. 
  • Бекірова підозрюють у тому, що він нібито зберігав і передавав боєприпаси (вибухівку і патрони) у сумці, загальна вага якої, на думку слідчого ФСБ і опитування таємного свідка, становить 14 кілограмів. 
  • 19 грудня адвокат Бекірова заявив, що з моменту арешту йому не надають медичну допомогу, хоча Бекіров хворий на діабет.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування