Парафія першого храму УПЦ МП на Львівщині перейшла до ПЦУ

Субота, 22 грудня 2018, 19:22
Парафія першого храму УПЦ МП на Львівщині перейшла до ПЦУ
Фото з сайту Львівської єпархії УПЦ МП

Парафія храму святих апостолів Петра і Павла у Жовкві на Львівщині вирішила вийти з УПЦ МП та перейти до Православної церкви України.

Про це у суботу повідомив настоятель храму архімандрит Маркіян Каюмов у Facebook-спільноті "Жовква – моє місто".

"22 грудня парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви приєдналася до Помісної Автокефальної Православної Церкви України. Дане рішення було прийняте на засіданні Парафіяльної ради на чолі з настоятелем храму", - написав він.

У коментарі Zaxid.net Маркіян Каюмов повідомив, що це рішення було прийняте у п'ятницю, 21 грудня, під час засідання парафіяльної ради.

Видання зазначає, що Каюмов також є речником Львівської єпархії Московського патріархату. Zaxid.net він сказав, що рішення про його подальшу роботу на цій посаді буде прийняте пізніше.

Пізніше митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій Рудюк у своєму Facebook привітав парафіян і настоятеля храму св. апп. Петра і Павла з переходом до ПЦУ.

"Щиросердечно вітаю православних жовківчан – парафіян храму свв. первов. апп. Петра і Павла м. Жовква на чолі з настоятелем о. архимандритом Маркіяном (Каюмовим) з тим, що вони вчинили мужній крок і перейшли в юрисдикцію Львівсько-Сокальської єпархії Православної Церкви України, змінивши свою приналежність з МП до Єдиної Помісної Православної Церкви України", – написав митрополит Димитрій.

Читайте також: Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Нагадаємо:

  • 15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України. Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України.
  • У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України.
  • 19 грудня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Помісної церкви України.
  • Згодом ще три парафії на Вінниччині перейшли з церкви Московського патріархату до нової Православної церкви України.
  • 22 грудня стало відомо, що парафія св.першомученика архідиякона Стефана селища Минай приєдналася до Закарпатської єпархії ПЦУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News