Суд в Еквадорі відхилив скаргу Ассанжа на умови утримання в посольстві

Неділя, 23 грудня 2018, 00:35

Апеляційний суд у еквадорській провінції Пічинча відхилив скаргу засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа на умови його утримання в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це повідомив його адвокат Карлос Поведа, передає DW.

"Ми програли", - заявив Поведа, слова якого наводить агенція AFP.

Адвокат зазначив, що всі можливості захисту у даній справі вичерпані.

Ассанж звинувачував уряд Еквадору у порушенні його прав і свобод. Серед іншого, протягом місяців йому не дозволяли приймати відвідувачів, а також заборонили користуватися інтернетом і телефоном. 

Також повідомлялось, що посольство відмовило у зустрічі з Ассанжем старшому юрисконсульту Human Rights Watch Дайні ПоКемпнер, та не дозволило провести кілька зустрічей з адвокатами.

Зокрема, для зустрічі з ним гостям необхідно надати свої особисті дані, у тому числі аккаунти в соцмережах.

Нагадуємо:

  • У кінці вересня засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж залишив посаду головного редактора ресурсу через те, що не може отримати доступ до Інтернету, але залишається його видавцем.
  • У березні 2018 року влада Еквадору позбавила засобів зв'язку із зовнішнім світом засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який живе в посольстві цієї країни в Лондоні.
  • Таке рішення було прийнято, оскільки Ассанж "порушив письмове зобов'язання, дане уряду Еквадору в кінці 2017 року не поширювати повідомлення, які можуть впливати на стосунки Еквадору з іншими державами".
  • Як повідомляє The Guardian, такий крок був зроблений після того, як Ассанж у Твіттері прокоментував заяву Британії про відповідальність РФ за отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського агента та його дочки в Солсбері.
  • За його словами, заява Британії без наявності незалежного підтвердження ОЗХЗ лише дала дозвіл Кремлю до поширення думки всередині країни, що Росію переслідують.
  • Окрім того, Ассанж розкритикував висилку російських дипломатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...