Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У російському МЗС заявили, що Київ "готується до кіберпровокації"

Понеділок, 24 грудня 2018, 16:22

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Київ "може готувати провокацію у кіберпросторі, у т.ч. за сприяння представників НАТО, які перебувають на території України".

Про це Захарова заявила 24 грудня, передає ТАСС.

За словами Захарової, "на думку про провокації у кіберпросторі" наводять слова начальника головного управління зв'язку та інформаційних систем генштабу ЗСУ Володимира Рапко, який "заявив про переведення підрозділів кібернетичної безпеки у бойовий режим роботи".

"Ймовірно, представники центру передового досвіду НАТО в області комп'ютерної безпеки, що знаходяться на території України та дислокуються у Талліні  - і військовослужбовці 77-ї бригади психологічних операцій ЗС Великобританії, що спеціалізуються на веденні інформаційної війни, надають консультації та практичну допомогу українській стороні щодо реалізації даної операції", - заявила Захарова.

Читайте також: 

30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан

Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Раніше начальник Військ зв'язку ЗСУ Володимир Рапко заявив, що у зв'язку з введенням воєнного стану у 10 областях України підрозділи ЗСУ, відповідальні за кібербезпеку, перейшли на бойовий режим роботи. Основним напрямком діяльності підрозділів є захист інформаційно-телекомунікаційних систем ЗСУ від зовнішніх і внутрішніх загроз.

За словами Рапко,  з 2014 року зафіксовано інтенсивне збільшення кількості кібератак різного ступеня складності, спрямованих на порушення функціонування системи управління і зв'язку ЗСУ.

"За своєю географією більше атак відбувається з Росії, але також можуть використовуватися майданчики союзних нам країн, - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...