Українська сторона СЦКК: Бойовики обстрілюють Донецьк для дискредитації ЗСУ

Вівторок, 25 грудня 2018, 14:32

Українська сторона СЦКК заявляє про "фейкові" обстріли з боку окупантів у Донецьку з метою дискредитації підрозділів Об'єднаних сил.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

У СЦКК зазначили, що, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 24 грудня, 23 грудня команда місії зафіксувала свіжі пошкодження чотирьох цивільних будинків у мікрорайоні Трудівські Петровського району Донецька.

За оцінкою спостерігачів СММ, всі пошкодження двоповерхових багатоквартирних житлових будинків на вулицях Білорічинській, Косарева та Удачній, утворилися внаслідок влучання 23-мм або 30-мм боєприпасів.

"Налякані окупантами чоловіки та жінки похилого віку, які мешкають у цьому мікрорайоні, повідомили команді Місії, що їхні будинки зазнали пошкоджень ще увечері 20 грудня поточного року", - йдеться в повідомленні.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що вже неодноразово окупанти намагаються власні внутрішні розборки зі стріляниною, що лякають мирних мешканців та пошкоджують їх оселі, та видати за обстріли з боку підрозділів Об’єднаних сил. Адже ні відстань, ні профіль висот місцевості, ні технічні характеристики такого озброєння не дозволили б підрозділам Об’єднаних сил обстріляти житлові будинки мирних мешканців Петровського району Донецька", - наголошується в тексті.

За твердженням Української сторони СЦКК, цей факт свідчить про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News