Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент каже, що за час дії воєнного стану впала злочинність в 10 областях

Середа, 26 грудня 2018, 14:03

Президент Петро Порошенко заявив про зменшення рівня злочинності в 10 областях України за час дії воєнного стану.

Про це він сказав на засіданні РНБО 26 грудня.

"Цікава деталь: в 10 областях, де діяв воєнний стан протягом місяця зареєстровано на 26% менше злочинів, ніж зазвичай. Порядку і безпеки на вулицях наших обласних центрів і в Києві стало більше", – заявив глава держави.

Водночас Порошенко зазначив, що при цьому "вже більше виявлено і незареєстрованої зброї, більше виявлено злочинців і зараз відбувається процес притягнення їх до відповідальності".

Президент нагадав, що після введення воєнного стану було посилено охорону державного кордону й об’єктів інфраструктури.

"Наголошую, що більше тисячі громадян, які не змогли обґрунтувати мету своєї поїздки прикордонниками за рішенням ДПСУ були розвернуті на порозі", – сказав він.

Крім цього президент запропонував Державній прикордонній службі продовжити окремі заходи, введені під час воєнного стану.

Читайте також: 30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан

Нагадуємо:

  • 26 грудня на засіданні РНБО Порошенко заявив про завершення дії воєнного стану, який був запроваджений з 26 листопада.
  • Поштовхом до запровадження воєнного стану стало те, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування