Українському політв’язню загрожує інсульт – омбудсмен

Середа, 26 грудня 2018, 19:41

Українському політв’язню Володимиру Дудці, якого утримують у СІЗО на території анексованого Криму, загрожує інсульт.

Про це 26 грудня повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"За інформацією його сина, у Володимира підвищений артеріальний тиск та гіпертонічний криз. Йому терміново необхідна медична допомога", - написала Денісова.

Вона зазначила, що звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та до радника президента РФ  Михайла Федотова з проханням негайно вжити заходів для забезпечення Дудки медичною допомогою.

Нагадуємо:

  • 9 листопада 2016 року в Севастополі окупанти повідомили про затримання "членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України" - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.
  • Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих в Севастополі "диверсантів" на два місяці.
  • Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі "Номос". Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.
  • У Службі безпеки України наголошували, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування