Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий хоче відбирати в росіян стратегічні українські об’єкти

Четвер, 27 грудня 2018, 15:32
Садовий хоче відбирати в росіян стратегічні українські об’єкти

Мер Львова й лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий вважає, що представники Росії не повинні володіти стратегічними об’єктами в Україні під час війни.

Так думку він висловив в інтерв’ю Zaxid.net.

"Подивіться, хто у нас володіє надрами, хто має ліцензії. Подивіться, хто у нас є власники обленерго. Той самий Бабаков, громадянин Росії, є власником семи обленерго. Щось змінилося за часи воєнного стану?", – обурився Садовий.

На запитання, як він збирається це змінити, якщо йдеться про приватну власність, лідер "Самопомочі" відповів:

"Ну, не може бути в часи війни представник країни-агресора власником критичної інфраструктури – такі речі недопустимі. Для цього мають бути відповідні рішення прийняті на рівні Ради нацбезпеки та оборони і має включатися закон".

"Ви ж розумієте, що завтра йому поступає команда виключити тумблер. Він виключає – сім областей без електроенергії", – наголосив Садовий.

На припущення, що реальні власники можуть просто поставити фіктивних у документах, він лише наголосив: "Якщо Росія – агресор, а це є так, (то) ми повинні адекватно з агресором поводитися. А тут виходить так, що ми відкриваємо двері – вони що хочуть, те роблять у країні".

Також Садовий не відступає від ідеї обміняти кума російського президента Віктора Медведчука на полонених українських моряків: "Це реалістична річ, яку треба робити і не думати".

"Я думаю, що підстав (затримати Медведчука) є надто багато – немає політичної волі, щоби це зробити. Тож так виглядає, що він має спільні справи з Порошенком і дуже велику індульгенцію. Те, що він представляє країну-агресора, – це само собою зрозуміло, всі це знають. Я просто не бачу, яка користь від нього, а шкоди є дуже багато", – додав Садовий.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування