Ще три парафії УПЦ МП на Вінниччині приєдналися до ПЦУ

П'ятниця, 28 грудня 2018, 08:32
Ще три парафії УПЦ МП на Вінниччині приєдналися до ПЦУ

Парафіяни Свято-Покровського храму та парафіяни храму Чуда архістратига Божого Михаїла у Вінницькій області вирішили приєднатися до Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

"Парафіяни Свято-Покровського храму села Блажіївка Козятинського району разом із настоятелем протоієреєм Олегом Соць одностайно прийняли рішення залишити юрисдикцію УПЦ МП і приєднатися до Православної церкви України", - зазначили у відомстві.

 
Свято-Покровський храм

Днем раніше про перехід до ПЦУ заявили ще дві парафії.

Зокрема, парафія храму Чуда архістратига Божого Михаїла в Хонях смт Вороновиця Вінницького району та інша парафія отця Володимира – у селі Іванівка Вінницького району.

 
храм отця Володимира

Зазначається, що рішення прийняли після обговорення на загальних зборах релігійної громади.

За ПЦУ в храмі Чуда архістратига Божого Михаїла проголосували 60 парафіян разом зі своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Мельниковичем.

 
храм отця Володимира

Раніше до Православної церкви України перейшла парафія храму святих апостолів Петра і Павла у Жовкві (Львівщина).

Читайте також: Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Нагадаємо:

  • 15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України. Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України.
  • У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію нової Православної церкви України.
  • 19 грудня митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), звільнений УПЦ МП, провів літургію у Спасо-Преображенському храмі Києва, де оголосив про перехід до Помісної церкви України.
  • Згодом ще три парафії на Вінниччині перейшли з церкви Московського патріархату до нової Православної церкви України.
  • 22 грудня стало відомо, що парафія св.першомученика архідиякона Стефана селища Минай приєдналася до Закарпатської єпархії ПЦУ.
  • 25 грудня до Православної Церкви України приєдналися ще три громади УПЦ МП зі Львівщини.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування