Білий дім: Трамп не наказував Пентагону виводити війська з Афганістану

Субота, 29 грудня 2018, 03:09

Президент США Дональд Трамп не віддавав офіційного розпорядження чи наказу на виведення американських військ з Афганістану.

Про це заявив у п'ятницю речник Ради нацбезпеки США Гарет Маркіс, передає Bloomberg.

"Президент Трамп не прийняв рішення щодо припинення військової присутності Сполучених Штатів в Афганістані і не віддавав наказів Міністерству оборони розпочати процес виведення американських військових з Афганістану", - підкреслив речник.

"Офіційна заява Білого дому щодо Афганістану була офіційно оприлюднена більше ніж через тиждень після того, як у ЗМІ з'явилась інформація, що у Пентагоні ведуться обговорення про виведення приблизно половини військ з Афганістану", - зазначає видання.

Нагадаємо: 

  • 21 грудня телеканал CNN, посилаючись на неназваного чиновника у Міноборони США, повідомив, що американським військовим було наказано почати планувати виведення приблизно половини військ з Афганістану.
  • Зараз в Афганістані перебувають близько 14 тисяч американських військових.
  • Раніше президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.
  • Наступного дня у Білому домі заявили, що США розпочали виведення військ із Сирії. Донедавна  там перебувало близько 2 тисяч американських військовослужбовців.
  • Трамп планував виведення військ з Сирії з моменту вступу на посаду глави держави в 2017 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News