Українці впевнені, що на виборах переможе Тимошенко або Порошенко

Субота, 29 грудня 2018, 10:38
Українці впевнені, що на виборах переможе Тимошенко або Порошенко

Юлію Тимошенко на президентських виборах готові підтримати 19,3% тих, хто має намір піти на вибори і вже визначився з кандидатом.

Про це свідчать результати опитування центру "Социс", яке проводилося 8-18 грудня.

 

За чинного президента Петра Порошенка готові проголосувати 14,4%, за шоумена Володимира Зеленського – 12,5%.

Ще 9,6% назвали своїм кандидатом Анатолія Гриценка, 9,5% - Олега Ляшка і 8,1% - Юрія Бойка.

За мера Львова Андрія Садового готові проголосувати 4,6%, за музиканта Святослава Вакарчука – 4,1%.

Серед усіх, хто висловив готовність піти на вибори, Юлію Тимошенко підтримали б 14,4%, Петра Порошенка – 10,8%, Володимира Зеленського – 9,4%, Анатолія Гриценка – 7,2%, Олега Ляшка – 7,1%, Юрія Бойка – 6%.

Не визначилися з кандидатом 22,4% опитаних. 

 

Разом з тим, на питання "Незалежно від того, за кого Ви збираєтеся голосувати, хто з наступних кандидатів, на Вашу думку, переможе?" 23,6% опитаних відповіли, що переможе Тимошенко, 20,8% - що Порошенко. Інших кандидатів назвали менше 5% респондентів.

 

При цьому 37,3% опитаних погодилися з думкою, що президент РФ Володимир Путін хотів би бачити Юлію Тимошенко наступним президентом України. 16,2% вважають, що Путін хотів би бачити на цій посаді Порошенка. 46,6% опитаних відмовилися відповідати на ці питання.

 

На питання про свою впевненість у тому, що вони візьмуть участь у голосуванні на наступних виборах президента 46,8% висловили таку впевненість, 29,9% сказали, що частково впевнені, 7,9% зазначили, що частково не впевнені і 12,3% відповіли, що зовсім не впевнені, що візьмуть участь у голосуванні.

 

Дослідження проводилося з 8 по 18 грудня методом стандартизованого інтерв'ю "face-to-face" за місцем постійного проживання респондентів. Загалом було опитано 2000 респондентів.

Опитування проводилося за вибіркою, яка репрезентує доросле населення України в цілому, за такими ознаками як: стать, вік (від 18 років), поділ на регіони та тип поселення (місто/село).

Нагадаємо:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування