Омбудсмен РФ розписала, як добре утримують поранених українців

П'ятниця, 7 грудня 2018, 08:33

Уповноважена з прав людини при президенті Росії Тетяна Москалькова відвідала в лікарні при СІЗО "Матроська тиша" 3 поранених російськими прикордонниками в Керченській протоці українських військовослужбовців.

У своєму Instagram вона стверджує, що в Андрія Ейдера, Андрія Артеменка й Василя Сороки спостерігається "позитивна динаміка".

"Понад дві години розмовляла з ними про умови утримання та стан їхнього здоров'я", – зазначила Москалькова.

"Їм надається уся необхідна медична допомога, вони забезпечені препаратами. Медики оцінюють отримані ними травми як поранення легкого ступеня тяжкості, лікування вже дає позитивну динаміку стану здоров'я", – запевнила російський омбудсмен.

Вона наголосила: "На умови утримання скарг не надходило, вони утримуються в медичній частині, у просторих, чистих камерах із великими вікнами".

"Ув'язненим забезпечується посилене харчування. Вони мають можливість відкрити рахунки і купувати додаткові продукти харчування", – запевнила уповноважена з прав людини.

"Вони мають доступ до великої бібліотеки – і кожен вибрав та отримав літературу за смаком. Кожен із них уже веде переписку електронною поштою з рідними й близькими", – додала Москалькова

Більш детальну інформацію про здоров'я українців вона пообіцяла оприлюднити пізніше.

25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. Росіяни затримали три воєнні судна й 24 моряків, двоє з яких працюють в СБУ

"Судді" окупованого Криму арештували на 2 місяці 24 українських моряків за нібито незаконний перетин держкордону. Українців переправили з анексованого Криму до Москви.

Україна вважає їх військовополоненими і вимагає негайно відпустити.

З 26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових у Керченській протоці запроваджено воєнний стан у 10 областях України.

Читайте також: Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти