У ЗСУ сказали, скільки платитимуть резервістам за навчальні збори

Неділя, 9 грудня 2018, 21:48
У ЗСУ сказали, скільки платитимуть резервістам за навчальні збори
Укрінформ

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ повідомили про передбачені виплати резервістам та військовозобов'язаним за кожен день їхнього перебування на навчальних зборах. 

Відповідно до повідомлення командування, виплати пов'язані з розмірами мінімального прожиткового мінімуму на місяць для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати, які встановлено на поточний рік, а деякі види виплат здійснюються лише резервістам.

"Військовозобов'язаним та резервістам а час проходження зборів виплачується: добові за кожний день перебування на зборах (від 20% до 50% від 60 грн добових в залежності від військового звання); середній заробіток на підприємствах (організаціях), в яких працюють призвані на збори громадяни, з наступним відшкодуванням цих витрат Міністерством оборони; військовозобов'язаним та резервістам, які не працюють, військовими частинами виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімум (1762 грн у 2018р.)", - повідомили у командуванні Сухопутних військ. 

Окрім того резервістам виплачуються грошові виплати в розмірі від 1,5 до 2 прожиткових мінімумів (1762 грн) в залежності від військового звання; одноразове грошове заохочення за підсумками служби в резерві у минулому році (від 1600 до 3100 грн).

"Із нарахованих сум утримуються ставки податку на доходи фізичних осіб (в розмірі 18%) та військового збору (в розмірі 1,5%)", - уточнили у командуванні. 

 
Розрахунок виплат резервістам та військовозобов*язаним ЗСУ за участь у навчальних зборах
клікніть для збільшення 

Читайте також:

30 днів війни. Для чого в Україні запровадили воєнний стан 

9 змін, які вже відбулися після введення воєнного стану

Нагадаємо, з 26 листопада до 26 грудня у 10 областях України запроваджено воєнний стан у відповідь на захоплення росіянами українських військових суден та моряків у Чорному морі біля Керченської протоки. 

Із 3 грудня у ЗСУ розпочався цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними.

У Міноборони повідомили, що будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Передбачається, що усі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...