Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп може скасувати візит у Давос через "шатдаун" - ЗМІ

Четвер, 10 січня 2019, 02:50

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість скасування візиту глави Білого дому на Всесвітній економічний форум у Давосі через часткове призупинення роботи уряду США ("штадаун").

Про це пише The Wall Street Journal, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо до 22 січня, коли стартує форум, уряд США не відновить роботу у повному обсязі, то Трамп не братиме у ньому участі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навіть у випадку продовження "шатдауну" форум у Давосі відвідає глава Мінфіну Стівен Мнучин.

Раніше Сара Сандерс, речник Білого дому, повідомляла, що Трамп візьме участь у форумі в Давосі. 

За її словами, до складу делегації увійдуть держсекретар Майк Помпео, міністр праці Алекс Акоста, міністр транспорту Елейн Чао, міністр торгівлі Уілбур Росс, міністр внурішньої безпеки Кірстен Нільсен, чиновники з адміністрації та радники президента - Іванка Трамп і Джаред Кушнер.

Делегацію очолить міністр фінансів Стівен Мнучин.

Нагадаємо: 

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування