Суд відмовився задовольнити позови до ЦВК через ліквідацію виборчих дільниць у Росії

Четвер, 10 січня 2019, 22:52

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні 4 позовів, якими оскаржувалось рішення ЦВК про ліквідацію 5 виборчих дільниць на виборах президента України на території Російської Федерації.

Про це 10 січня повідомляє громадська мережа "ОПОРА".

Позивачі зверталися до суду, щоб визнати протиправним і нечинним постанову ЦВК про ліквідацію виборчих дільниць на території Росії.

"За даними публічних повідомлень прес-служб політичних сил, позивачі були пов’язані з партіями "Опозиційний блок", "Наші" та ініціативою "Опозиційна платформа – За життя" або підтримані ними", - зазначили в "ОПОРІ".

За результатами розгляду 4 позовів суд встановив відсутність у позивачів порушеного права.

Зокрема, у матеріалах справи не підтверджено факти звернення виборців-позивачів із заявою про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси на закордонних виборчих дільницях у Росії.

Позивачі також не надали переконливих  доказів про плани перебувати на території РФ у день голосування на виборах президента України.

Рішення можуть оскаржувати в Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді.

Нагадуємо:

  • 6 січня Шостий апеляційний адміністративний суд Києва не задовольнив позов представників "Опозиційного блоку" про незаконність постанови ЦВК про закриття виборчих дільниць на території РФ.
  • Центральна виборча комісія України на прохання МЗС закрила усі дільниці для голосування в Росії.
  • Після ліквідації виборчих дільниць в Росії виборці були закріплені за дільницями у Фінляндській Республіці, Грузії та Республіці Казахстан. Після розподілення загальна кількість виборців у дільницях цих країн становить 34 201 особу.
  • Народний депутат, голова партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що має намір подати в суд на це рішення ЦВК.
  • Схоже невдоволення висловив "Опозиційний блок".
  • 3 січня міністр закордонних справ Павло Клімкін навів аргументизакриття в Росії дільниць для голосування на виборах в Україні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування