Трамп не відмовився від ідеї ввести надзвичайний стан заради стіни на кордоні

П'ятниця, 11 січня 2019, 04:22

Президент США Дональд Трамп оголосив, що у нього є повне право оголосити в країні надзвичайний стан і він "майже точно" це зробить, якщо йому не вдасться домовитися з Демократичною партією про будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це пише BBC.

Вирушаючи в Техас на кордон з Мексикою, Трамп оголосив, що може ввести в країні надзвичайний стан, щоб домогтися спорудження стіни на південному кордоні США.

"У мене є повне право оголосити надзвичайний стан. Юристи дали мені такі рекомендації. Я поки не готовий це зробити, але якщо доведеться, зроблю, - пообіцяв Трамп.

"Я ще не зробив цього, але можу це зробити. Якщо не вийде (домовитися з демократами), я, ймовірно, так і зроблю. Я б навіть сказав, що безсумнівно зроблю це", - підкреслив він.

Трамп зазначив, що або він здобуде перемогу і досягне компромісу з демократами, або оголосить надзвичайний стан. Яким може бути компроміс, неясно.

Нагадаємо: 

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну".
  • Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.
  • Трамп заявив, що не поїде на Всесвітній економічний форум в Європу через розбіжності з "демократами" у питанні стіни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News