Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Активісту Михайлику дістали кулю з легень

П'ятниця, 11 січня 2019, 14:57
Активісту Михайлику дістали кулю з легень

Керівнику міського осередку політичної партії "Сила людей" Олегу Михайлику, на якого у вересні 2018 року вчинили замах, зробили операцію та дістали кулю з легень.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Відомство не називає імені активіста, однак речник Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив "Українській правді", що йдеться про Михайлика.

Зазначається, що національна поліція скерувала до ГПУ документи, необхідні для збереження речового доказу (кулі – УП) під час операції одеському активісту в Німеччині.

"Задля збереження речового доказу поліцейські отримали рішення суду щодо вилучення кулі та необхідної медичної документації компетентними органами Німеччини, 11 січня, за інформацією іноземних колег, операцію проведено, кулю – вилучено", - повідомили правоохоронці.

Нацполіція підготувала пакет документів, необхідний для збереження кулі.

В поліції також заявили, що всі матеріали отримані компетентними органами Німеччини. 

На Михайлика вчинили замах 22 вересня, у нього вистрелили в центрі Одеси біля перехрестя вулиць Єврейської та Осипова – неподалік будинку, де він мешкає, та за кілька десятків метрів від будівлі Головного управління Нацполіції Одеської області.

Куля протаранила наскрізь ліву руку та груди жертви, застрягши в лівій легені, не влучивши в серце.

Активісту порадили дочекатися доки розірвана легеня загоїться і тоді зробити операцію.

Раніше в інтерв'ю УП Михайлик заявив, що важливо, щоб кулю після операції не підмінили.

"Якщо оперуватися в Україні, то є вірогідність, що кулю можуть підмінити, комусь віддадуть чи вона кудись зникне. І на цьому все", - розповідав активіст.

 
Пробите кулею ребро (ліворуч) та сама куля (праворуч)
ФОТО НАДАНЕ О. МИХАЙЛИКОМ

За його словами, робити операцію в Німеччині вирішили, щоб унеможливити підміну кулі "з метою вийти на версію, що постріл був здійснений саме з того пістолета, який вилучили слідчі в одного з підозрюваних, як імовірне знаряддя вбивства".

Вилучена з активіста куля має допомогти визначити ймовірне місце пострілу та вид зброї. 

Наразі слідство, за словами Михайлика, схиляється до того, що його підстрелили з близької відстані, а друзі одеського активіста стверджують, що постріл могли здійснити з гвинтівки на далекій відстані.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування