Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У СБУ пояснили, чому викликали Гриценка

Субота, 12 січня 2019, 18:42
Голова СБУ Василь Грицак

Кандидата в президенти, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка запрошено до СБУ в якості свідка у зв'язку з оприлюдненням ним інформації щодо обставин російської окупації Донбасу та анексії Криму.

Про це повідомляє у суботу ввечері прес-служба СБУ.

"Виклик пов’язаний з оприлюдненням ним (Гриценком – УП) в одному з телевізійних ефірів інформації щодо обставин російської окупації Донбасу та анексії Криму", - зазначили у спецслужбі.

Там додали, що свідчення громадян про відомі їм факти розгортання гібридної агресії РФ "є патріотичною громадянською позицією".

"Водночас, з подивом ознайомилися із сьогоднішньою заявою Гриценка, оскільки ще на початку тижня людина, яка, назвавши своє прізвище, заявила про юридичне представлення його інтересів, узгодила зручний для Гриценка час візиту до Служби та з’ясувала причини та підстави для запрошення", - заявили також в СБУ.

Читайте також: 

Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • 12 січня лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко повідомив, що отримав повістку на допит в СБУ на 15 січня.

    Щодо причини допиту він порадив спитати у президента Петра Порошенка: "Він краще знає, чому мене туди викликають".
  • Згідно з законом "Про Службу безпеки України", голова СБУ призначається на посаду та звільняється з посади президентом України. Заступники голови СБУ призначаються на посади за його поданням та звільняються з посад президентом.

  • 11 січня на з'їзді партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка висунули кандидатом на чергових виборах президента України. 
  • 12 січня він подав документи до Центрвиборчкому для реєстрації кандидатом у президенти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...