Сину мера, що побив активіста на Чернігівщині, оголосили підозру

Понеділок, 14 січня 2019, 13:55

34-річному сину мера Прилук Чернігівської області Ольги Попенко повідомили про підозру у побитті громадського активіста.

Про це повідомляє у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, чоловікові інкримінують вчинення злочину за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я). Підозрюваному загрожує покарання у виді виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Як з’ясувало слідство, у вересні 2018 року син мера біля центрального входу Прилуцького відділу поліції "на ґрунті існуючих особистих неприязних відносин" вдарив громадського активіста ногою і зламав йому руку.

Поліція не знайшла підозрюваного за місцем проживання, то ж передала повідомлення про підозру його матері, яка є міським головою Прилук.

Згідно із інформацією на сайті Прилуцької міськради, мером міста є Ольга Попенко. Як відомо, у неї є син - Ярослав Попенко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ярослав Попенко напав на главу місцевої громадської організації "Небайдужі прилучани" Романа Гоголя і зламав йому руку.

Мас-медіа розповідали і про інші проблеми з законом у сина міського голови. У травні 2016 року Ярослава Попенка затримували за водіння напідпитку. Він в’їхав у паркан житлового будинку у Прилуках. А 10 вересня 2018-го він на автомобілі збив електроопору і лишив без світла кілька будинків.

 
Син мера Ярослав Попенко після ДТП, яку влаштував
Фото: скріншот з 24tv.ua

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування