Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Інфільтрація Бутіної в політичні кола США проводилася з відома Кремля

Вівторок, 15 січня 2019, 06:37
ЗМІ: Інфільтрація Бутіної в політичні кола США проводилася з відома Кремля

Операція із входження Марії Бутіної в консервативні кола американського політичного істеблішменту проводилася з відома і схвалення Кремля.

Про це, посилаючись на звіт американської розвідки, пише The Daily Beast.

"Колишній заступник голови Ради Федерації і заступник глави Банку Росії Олександр Торшин, який активно "обхожував" лідерів Національної стрілецької асоціації (NRA), інформував Кремль про свої зусилля і рекомендував їм брати участь", - йдеться в звіті, про існування якого раніше не було відомо.

Хоча ходили чутки, що Торшин і його протеже Бутіна отримали благословення Кремля на вступ в NRA, а федеральні прокурори туманно стверджували, що вона діяла від імені Російської федерації, ні в Білому домі, ні в розвідці США ніколи не заявляли про це публічно, пише видання.

"Цей звіт вказує на те, що Олександр Торшин працював, як мінімум, з благословення Кремля", - сказав один зі співробітників європейської розвідки The Daily Beast. Він додав, що дані звіту відповідають його розумінню того, як працює Кремль.

"NRA досить потужна, тому, якщо ви прагнете впливати на політику в США, ви повинні розглядати її як потрібну ціль", - додав чиновник.

Згідно зі звітом, Торшин запропонував російським чиновникам використовувати NRA, щоб налагодити зв'язки з політично активними американцями. Він розповів Кремлю про свої контакти в NRA, в тому числі про бесіди і зустрічі в Сполучених Штатах, і запропонував кремлівським чиновникам ретельно вивчити, як деякі люди, пов'язані з цією групою, дивляться на відносини між США і Росією.

У звіті наголошується, що російські офіційні особи обговорювали можливість участі свого посольства у Вашингтоні "в роботі з підлещування" до NRA. Торшин готував візит членів NRA в Москву. Він рекомендував зустрітися з ними комусь із адміністрації президента Володимира Путіна.

"Я оцінюю те, що відбувалося з Торшиним, Бутіною та NRA, як те, що росіяни вирішили в хороший період часу до 2016 року провести в США операцію зі здійснення впливу, яка мала кілька різних цілей", - сказав виданню Стів Холл, чиновник, який провів 30 років в ЦРУ і координував його діяльність в Росії.

"Очевидною метою було те, що визначило розвідувальне співтовариство в 2016 році, - допомогти Дональду Трампу перемогти і підвищити ймовірність того, що Гілларі Клінтон програє. Крім того, вони хотіли створити якомога більше хаосу в нашій демократії", - додав він.

У ЦРУ і канцелярії директора національної розвідки відмовилися коментувати цю історію, пише The Daily Beast, адвокат Бутіної від коментарів також відмовився.

Кремлівські чиновники на вищому рівні намагалися дистанціюватися від дій Торшина в NRA.

Минулого місяця Путін заявив, що йому або його силовикам нічого не відомо про це.

"Я запитав всіх керівників наших спецслужб, що відбувається. Ніхто нічого не знає про неї", - сказав він стосовно Бутіної.

Нагадуємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...