У РФ проголосували закон про прийняття на держслужбу "екс-громадян" України

Вівторок, 15 січня 2019, 12:55

Держдума Росії на засіданні у вівторок ухвалила в першому читанні проект закону, який дозволяє приймати на державну цивільну і муніципальну службу громадян України, які отримали російський паспорт.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначається, що авторами ініціативи виступили кілька депутатів Держдуми.

Повідомляється, що вони запропонували внести поправки в закон про громадянство РФ, якими обумовлюється, що колишні українці, які вступили до громадянства РФ і отримали посвідчення особи, визнаються в Росії "особами, які не мають громадянства України, на підставі добровільного волевиявлення".

Російські депутати уточнили, що в основному законопроект торкнеться жителів окупованого Криму і Севастополя.

У супровідних документах вказується, що російське законодавство не дозволяє приймати на державну цивільну службу і службу в органи внутрішніх справ без документально засвідченого факту виходу з українського громадянства.

"У зв'язку з цим пропонується вирішити проблему шляхом визнання відмови від громадянства України, оформленого в простій письмовій формі без підтвердження з української сторони", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо:

  • Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії спростять процедуру отримання громадянства для українців, оскільки в самій Україні "не краще, ніж на Донбасі в цілому" і цим розраховує допомогти "близькому" народу.
  • Раніше Держдума Росії наділила президента правом визначати категорії іноземних громадян і осіб без громадянства, які мають право подати заяву на отримання російського громадянства в спрощеному порядку.
  • Згідно з пояснювальною запискою, це дозволить прийняти до громадянства РФ в першу чергу осіб, що проживають "в країнах зі складною суспільно-політичною і економічною обстановкою, де відбуваються збройні конфлікти або неконституційна зміна політичного режиму".
  • За словами глави комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашникова, законопроект допоможе вирішити питання отримання російського громадянства в першу чергу біженцями з України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News