Сенат США підтримав початок дебатів по резолюції проти зняття санкцій із компаній Дерипаски

Середа, 16 січня 2019, 02:12

Сенат США проголосував за початок дебатів щодо резолюції, яка блокує план адміністрації Трампа скасувати санкції проти 3 російських компаній, пов'язаних із олігархом Олегом Дерипаскою.

Про це повідомляє The Hill.

Зазначається, що це рішення підтримали 57 сенаторів, 42 висловилися "проти", при цьому "за" проголосували 10 республіканців.

Як пише The Hill, достатньо було лише простої більшості, щоб прийняти рішення.

Тепер законодавці перейдуть до розгляду резолюції.

"Хоча це лише процедурне голосування, воно показує різницю у підходах до зовнішньої політики адміністрації Трампа і республіканців у Сенаті, які з обережністю ставляться до його "теплих" заяв щодо РФ", - підкреслює видання.

Нагадуємо:

  • В кінці грудня Міністерство фінансів США заявило про намір протягом 30 днів зняти санкції з трьох енергетичних компаній, що належать Дерипасці.
  • У Конгресі США демократи обговорюють варіанти запобігання скасуванню санкцій з компаній російського мільярдера Олега Дерипаски. Лідер демократів у Сенаті Чак Шумер підготував резолюцію, яка не підтримує вже прийняте рішення Мінфіну США зняти санкції з підприємств EN +, Rusal і EuroSibEnergo
  • Представники Демократичної партії США вимагають від міністра фінансів США Стівена Мнучіна відкласти зняття санкцій з компаній російського олігарха Олега Дерипаски.
  • Раніше, в квітні, Мінфін США наклав санкції на Дерипаску та кілька компаній, в яких він є найбільшим акціонером, через злочинні дії Росії, а також злочинне минуле самого Дерипаски.
  • Санкції, найжорсткіші після анексії Криму Москвою, кілька разів переносилися, оскільки США розглядають можливість, що Дерипаска більше не буде контролювати компанії, серед інших кроків.
  • У травні Дерипаска вийшов з ради директорів En +, найбільшого акціонера UC Rusal. Однак в Мінфіні США заявили, що це безпосередньо не є підставою для виведення компанії з-під санкцій.
  • "Русал" і її партнер En + в останні місяці вибрали директора і керівництво, не пов'язане з Дерипаскою, в рамках переговорів з Вашингтоном з ослаблення санкцій США.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...