Ймовірному організатору вбивства "Сармата" продовжили арешт

Четвер, 17 січня 2019, 18:51

Печерський районний суд Києва продовжив тримання під вартою ймовірному організатору вбивства активіста Віталія "Сармата" Олешка Михайлу Сігіді на два місяці — до 17 березня.

Про це повідомляє "Громадське".

Прокурори клопотали про продовження арешту через ризики втечі підозрюваного, знищення певних речових доказів, тиску на свідків, зокрема Антона Крота і Віталія Лисняка. За даними слідства, вони передавали червону "Таврію" ймовірним виконавцям злочину.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай долучив до матеріалів справи протокол допиту Михайла Сігіди від 11 жовтня 2018 року. Грицай наголосив, що Сігіда організовував діяльність ймовірних виконавців вбивства і надавав їм зброю та ключі від "Таврії".

За даними слідства, Сігіда був знайомий із ймовірним замовником вбивства Олешка — Євгеном Бродським, спілкувався з ним до вбивства та після.

Адвокати Сігіди просили відпустити свого підзахисного. Вони наголошували на тому, що він має міцні соціальні зв'язки і роботу. Захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей Сігіди, характеристику з місця роботи ТОВ "Надзвичайно гарні люди", де Сігіда займає посаду директора. Також захисники долучили договір оренди помешкання дружини підозрюваного.

Пізніше стало відомо, що Печерський районний суд Києва також продовжив терміни тримання під вартою на один місяць підозрюваним виконавцям вбивства "Сармата" Максиму Владимеренкову і Олександру Обухову.

Нагадаємо:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News