У Чорне море йде американський есмінець

Субота, 19 січня 2019, 19:45
У Чорне море йде американський есмінець

У Чорне море йде американський ракетний есмінець Donald Cook.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий у Facebook.

"Гарна новина: ракетний есмінець Атлантичного флоту США типу "Арлі Берк" Дональд Кук (USS Donald Cook (DDG-75)) проходить Чорноморські протоки на шляху до Чорного моря. Не завадить", - зазначив він.

У той же час, в Національному центрі управління обороною Російської Федерації заявили, що відстежують перебування в Чорному морі есмінця США "Дональд Кук".

"Сили Чорноморського флоту приступили до спостереження за американським есмінцем керованої ракетної зброї військово-морських сил США "Дональд Кук" відразу після його входження в акваторію Чорного моря", - цитує "Інтерфакс" повідомлення центру.

"До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту "Пытливый". Крім цього, протягом всього перебування есмінця "Дональд Кук" у зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним буде вестися спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту", - заявили російські військові.

За даними Національного центру управління обороною РФ, ескадрений міноносець "Дональд Кук" зайшов в акваторію Чорного моря о 20:50 мск (19:50 за київським часом).

Нагадаємо:

  • 9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.
  • 8 січня постійний представник України у НАТО Вадим Пристайко повідомив, що військовий корабель Нідерландів, який очолив одну з постійних груп НАТО, планує зайти в Чорне море.
  • 7 січня десантний корабель 6-го флоту ВМС США USS FortMcHenry (LSD 43) прибув до порту Констанца на чорноморському узбережжі Румунії. Це перший американський корабель, який увійшов до Чорного моря після агресії РФ проти українських кораблів біля Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування