У Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ

Середа, 9 січня 2019, 10:29
У Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ

9 січня у Чорне море увійшов бойовий корабель Північного флоту РФ.

Про це повідомив експерт благодійного фонду "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

"Вранці 9 січня у Чорне море увійшов ракетний протичовновий есмінець "Североморск" (619), проект "Фрегат", по класифікації НАТО - Udaloy", - зазначив Клименко. 

"До Чорного моря вперше за часи окупації Криму зайшов не просто десантний корабель іншого флоту РФ, а не Чорноморського, а корабель, що відносять до основної ударної сили ВМФ РФ у дальній морській зоні", - підкреслив він. 

 
 
фото - fb Андрія Клименка

У Міноборони РФ в свою чергу з посиланням на прес-службу Північного флоту підтвердили інформацію про входження "Сєвєроморська" у Чорне море.

"9 січня великий протичовновий корабель Північного флоту "Сєвєроморськ", що виконує завдання далекого походу, пройшов протоку Босфор і увійшов у Чорне море. До 7 січня БПК "Сєвєроморськ" виконував поставлені завдання у Середземному морі", - заявили в МО РФ.

У Міноборони РФ зазначили, що з кінця вересня до середини грудня "Сєвєроморськ" діяв в акваторії Індійського океану, Аденської затоки, Червоного та Аравійського морів.

"Він виконував завдання по боротьбі з піратством та забезпечував безпеку цивільного судноплавства", - заявили у російському відомстві.

Читайте також: 

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо, 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News