Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Бойовики захопили в полон на Донбасі бійця ЗСУ

Понеділок, 21 січня 2019, 23:56
Бойовики захопили в полон на Донбасі бійця ЗСУ

У 58-ій окремій мотопіхотній бригаді (58 ОМПБР) оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗСУ підтвердили факт зникнення бійця Станіслава Панченка та заявили про психологічний і фізичний тиск на нього з боку окупантів, які захопили його в полон.

Про це повідомляється на сторінці бригади у Facebook.

"Панченко Станіслав Мирославович дійсно боєць 58 ОМПБР. Ми акцентуємо увагу на те, що, скоріш за все, сказані ним слова на відео являються результатом психологічного чи навіть фізичного тиску шляхом "обробки" військовослужбовця.

Підтвердженням цього є те, що відео звернення опублікувалось лише на третій день після зникнення військовослужбовця. Фактично цього досить для проведення "роз'яснювальної" роботи", - йдеться у заяві.

"Сьогодні, 21 січня, пропагандисти і представники спецслужб РФ, які працюють на тимчасово окупованих територіях України, виклали відео допиту нашого військовослужбовця і почали поширювати його на своїх пропагандистських ресурсах.

З відео зрозуміло, що Станіслава "готували" до запису цього відео. Але ми віримо, що незважаючи на певні труднощі в житті Станіслава Панченка, він повернеться додому. Ми ніколи не відмовляємося від своїх військовослужбовців", - заявили у бригаді у коментарі "Укрінформу".

Нагадаємо:

  • 18 січня у бригаді повідомили про зникнення військового  - він зник у ніч з 17 на 18 січня зі зброєю. Попередньою причиною зникнення військовослужбовця у бригаді назвали "негаразди в родині".
  • 20 січня бойовики "ДНР" заявили, що захопили у полон українського бійця Станіслава Панченка. За словами бойовиків, він "зі зброєю прямував до їхніх позицій". Бойовики також оприлюднили фото Панченка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування